Kokeile taktiikkaa nro. 3, et ikinä usko mitä tapahtuu seuraavaksi!

On kevät ja uuden kevättakin aika.  Haluan tällä täysin kuvitteellisella neuvottelutaktiikkaesimerkillä hienovaraisesti vihjata/arvuutella, mikä vaihtoehto on se, millä takkikaupat mukavimmin tehdään. Vieläpä sillä tavalla, että sekä takin myyjälle, että ostajalle jää mukava fiilis tilanteesta ja voidaan tehdä kauppaa useamminkin. Kuvitustilauksiinhan tämä ei liity mitenkään, ihan tässä vaan kuvitellaan menemään kevättakki mielessä.

Taktiikka 1: Menen kauppaan koska tarvitsen uuden kevättakin. Tarvitsen sen nopeasti, mielellään heti ja mittojeni mukaan tehtynä. Menen vakiokauppaani, kerron tilanteeni ja kauppias lupaa toimittaa takin vaaditussa ajassa. Kerron, että kohta puolisoni tulee paikalle ja neuvottelee hinnan, poistun itse paikalta.
Puolisoni astelee kauppaan. Hän ei tunne kauppiasta ennestään, mutta heti tervehdyksen jälkeen hän ilmoittaa, että koska työn alla oleva takki on huomattavasti pienempi kuin aiemmat teetetyt takit, hinnan tulee olla selkeästi alhaisempi.
 
Taktiikka 2: Menen kauppaan koska tarvitsen uuden kevättakin. Tarvitsen sen nopeasti, mielellään heti ja mittojeni mukaan tehtynä. Menen valitsemaani kauppaan, kerron tilanteeni ja kauppias lupaa toimittaa takin vaaditussa ajassa. Takista valmistetaan proto, joka sovitetaan ja todetaan hyväksi.
4 päivää ennen takin valmistumista puolisoni soittaa kauppiaalle: on unohdettu tehdä sopimus, jolla kauppias luovuttaa takin kaavat ja osan työvälineistä takin mukana. Sopimus määrittää myös kauppiaalle täyden juridisen vastuun, jos takkia käyttäessä tapahtuu jotain.
 
Taktiikka 3: Menen kauppaan koska tarvitsen uuden kevättakin. Minulla on käytössä xx euroa, joten kerron budjetin kauppiaalle ja etsimme yhdessä tähän sopivan takin.

 

Keväisin terkuin, 

HS°